Købsaftale guide

Købsaftalen er uden tvivl det vigtigste dokument, som du har med at gøre i bolighandel. Det er nemlig den, som danner grundlaget for skødet og er dokumentation for de aftaler, som sælger og du indgår ved handlen.

Husk at få alt med.
Når nu købsaftalen er så vigtig for handlen og I alligevel skal have den lavet (det er jo typisk sælgers ejendomsmægler, der har bøvlet), så kan I jo lige så godt få den lavet så detaljeret, som muligt. Jo flere detaljer I husker at få med - jo klarere bliver de vilkår, som I handler på.

Detaljer er vigtige, hvis sælger og du skulle blive uenige om noget senere.

Så husk alt, hvad I aftaler om:
- pris
- overtagelsesdag
- finansiering og overtagelse af ejerpantebrev
- hårde hvidevare og andet tilbehør, der er med i handlen
- tilstandsrapport og ejerskifteforsikring
- løsøre, hvis der er handlet om sådan nogle
- refusionsopgørelse

Listen er ikke udtømmende, men den giver et nogenlunde billede af de mange ting, du skal huske at komme omkring, som køber.

Husk en nødbremse!
Hvis du skulle skrive under på en købsaftale og så senere fortryde det af en eller anden årsag, så kan det blive en dyr affære, hvis du ikke har tænkt dig om og fået indføjet det rette forbehold.

Forbeholdet går ud på, at den aftale, som sælger og du vil indgå skal godkendes af din advokat, inden den en er endelig. Det er altid en god ting at have en rådgiver med så tidligt, som muligt, så du helt kan undgå at skulle springe fra en aftale.

Formuleringen af forbeholdet er ret vigtig. Hvis forbeholdet kun omhandler godkendelse af handlens juridiske omstændigheder, så skal der være noget i vejen med de juridiske forudsætninger for, at du kan springe uden omkostninger.

Derfor skal du sikre dig at forbeholdet betinger, at din advokat kan godkende HANDLEN I SIN HELHED. Det er den rigtige formulering at bruge.
Og sørg for at holde på, at din rådgiver skal have min. 3 arbejdsdage til at kigge sagen igennem og tage stilling, hvis der bliver snak om en frist, som du har til at melde tilbage indenfor.

Hvis ikke du har sådan et forbehold med i købsaftalen og ønsker at springe fra aftalen indenfor den almindelige fortrydelsesfrist på 6 hverdage, så koster det 1% af den aftalte kontantpris. Altså koster det kr. 20.000,- at springe fra en handel til kr. 2.000.000,-.

Det var et par gode råd til ting, som jeg synes, at du skal være opmærksom på, inden du skriver under på en købsaftale - også selvom, der er flere om buddet og du føler dig presset. Der kan jo være mange ting, som du ikke har nået at undersøge endnu og det er jo typisk en handel til et par millioner, som du er ved at begive dig ud i.

Af: Thomas Silberg
Read more ►

Finansiering af: hus, lejlighed og sommerhus

Er du førstegangskøber, og har du nogle gange lidt svært ved at hitte rede i, hvordan en boligfinansiering strikkes sammen, så kommer der her en opskrift på den “typiske” model.

Den billigste måde at finansiere fast ejendom på i Danmark er via en kreditforening. En kreditforening låner dig penge med sikkerhed i den ejendom, som gerne vil købe. Sikkerheden består af et pantebrev, der lyder på lånets størrelse. Det vil sige at…. Faktisk låner du ikke penge. Men obligationer. De obligationer, som du låner sælger du (via din bank) til folk, som gerne vil placere deres penge i sikre papirer. Det er blandt andet derfor du ikke kan låne i kreditforeningen til kurs 100 - men ofte under. At kursen, som du får lånet udbetalt til er under 100 betyder, at dit lån bliver større end de 80%, som du skal låne. Hvis kursen f.eks. er 95,5 og du skal BRUGE kr. 100,-, så bliver dit lån på: 100/95,5*100 = kr. 104,71.

Kreditforeningen kan desværre ikke låne dig alle pengene, da de kun må belåne huse, rækkehuse og lejligheder med 80% af den kontante handelspris eller vurdering og sommerhuse med 60%.

Det betyder altså, at hvis du ikke selv har sparret en del op, så skal du have fundet de sidste penge et sted - typisk i banken, hvor du optager et boliglån til at dække den sidste del af prisen (henholdsvis 20% og 40%) og de omkostninger, som der er i forbindelse med en bolighandel. Banken beder om sikkerhed i din ejendom i form af et ejerpantebrev, som laves og tinglyses på ejendommen - der kommer en artikel om ejerpantebreve i nærmeste fremtid.

Nu har vi altså fået styr på hvordan hovedtrækkene er i en boligfinansiering - men skal vi ikke lige se et eksempel:

Vi forestiller os, at du køber et hus eller en lejlighed og at du har sparret 75.000,- op:

Købspris: 2.500.000,-
+ Omkostninger ved køb: 100.000,- (anslået)
= Finansieringsbehov: 2.600.000,-
- Kreditforeningen 80%: 2.000.000,-
- Opsparing: 75.000,-
= Boliglån i banken: 525.000,-

Hvis vi laver den samme udregning med et sommerhus:

Købspris: 2.500.000,-
+ Omkostninger ved køb 100.000,- (anslået)
= Finansieringsbehov: 2.600.000,-
- Kreditforeningen 60%: 1.500.000,-
- Opsparing: 75.000,-
= Boliglån i banken: 1.025.000,-

Da banklånet er den dyreste del af din finansiering og din egen opsparing den billigste, da du ikke skal ud og låne disse penge, så er en stor fordel at have en opsparing, når du skal i gang med at købe enten et hus, en lejlighed eller et sommerhus.

Det her var en helt enkelt skitse af, hvordan en typisk finansiering ser ud ved et boligkøb. Der er naturligvis en helt masse valg, som du skal træffe i forbindelse med finansieringen, så du er sikker på, at få den løsning, som passer til dig og din situation og derfor er det meget vigtigt, at du har den rette rådgiver, når du skal træffe så vigtig en beslutning - så husk at bruge din bankmand, advokat og eventuelt revisor, hvis det er aktuelt for dig.

Læs mere om det at eje hus, lejlighed, sommerhus, andelsbolig osv. samt få en masse gode råd til, hvad du skal være opmærksom på i forskellige situationer, som du møder, hvis du ejer din bolig, på:http://www.boligblogger.dk - der er min blog om bolig. God fornøjelse, Thomas Silberg 
Read more ►

Miljøbillån - lån penge til køb af miljøvenlig bil billigt

Med en ny type lån er det nu muligt ikke blot at spare på renterne men også på benzinen og dermed samtidig gavne miljøet.

Tilbuddet gælder hvis man vælger en bil i energiklasse A, B eller C i Færdselsstyrelsens energimærkningsordning. Renten vil så være 5,25% og man vil kunne låne op til 90% af bilens værdi. Altså kun en udbetaling på 10%.

Renten vil være variabel og fastsættes på baggrund af Nationalbankens udlånsrente,
der pr. 7.maj 2009 udgjorde 1,65 % pro anno, tillagt et fast tillæg på 3,60 procentpoint.

Løbetiden vil være max 7 år ved køb af en 2008/2009 model. Er der tale om en ældre model reduceres løbetiden i forhold til bilens alder.

For at kunne få lånet skal man kreditgodkendes og skal købe bilen via en bilforhandler. Desuden må bilen max være 6 år gammel. Låneprovenuet vil altid blive udbetalt til forhandleren.
Read more ►

Gratis kassekredit - helt rentefrit

Normalt forbindes SKAT af de fleste mennesker med noget der kan kan give penge på kontoen. Det er imidlertid muligt at låne penge af SKAT helt gratis med dette trick.

Alt hvad man skal gøre er at gå ind på sin forskudsopgørelse og angive at man ønsker at indbetale 2 x 46.000 kr til sin pension. Sådanne frivillige indbetalinger giver et skattefradrag og ved at angive at man ønsker at indbetale får man et nyt skattekort med et højere fradrag. Med et højere fradrag vil lønindkomsten blive beskattet tilsvarende lavere. Således vil du have flere penge udbetalt i løbet af året. Jo tidligere beløbet indberettes jo højere vil beløbet naturligvis være.

Det er dog vigtigt at man sidst på året går ind og ændrer forskudsopgørelsen tilbage igen hvilket man til den tid skal betale pengene tilbage igen.

I praktisk gøres det ved at logge ind på SKAT´s selvbetjening med enten digital signatur eller tast-selv kode. Herefter vælger man "ændre forskudsopgørelse" og "vis øvrige rubrikker". I rubrik 21 og 22 indtastes efterfølgende 46000 hvorefter forskudsopgørelsen sendes.

Ifølge penge og privatøkonomi som først kom med dette tip kan man ved at sætte pengene ind på en højrentekonto på 4,5% tjene ca 1400 kr i rente. Renten er dog faldet siden men der vil stadig være et pænt beløb at hente. Har man en kassekredit på eksempelvis 9% som man udnytter kan man omvendt overføre pengene til denne og derved spare hele 2800 i renteudgifter.
Read more ►

Høje renter til konfirmander - Konfirmandkonto

Mange banker reklamerer i øjeblikket med høje renter i niveauet fra 10-15% til konfirmander. Sparekassen Himmerland tilbyder ens alder i rente - helt op til 15 pct for konfirmander. Nørresundby Bank tilbyder op til 14 pct. og Skælskør Bank tilbyder 10 pct. i rente resten af året til konfirmander.

Det lyder godt men træerne vokser dog ikke ind i himlen så der er et par ting man skal være opmærksom på. Dels er der en begrænsning på hvor stort et beløb man kan indsætte på kontoen, ofte er dette beløb på 25.000 kr og samtidig gælder denne høje rentesats kun året ud.

Lidt hurtigt hovedregning viser dog at der er penge at tjene ved at benytte dette tilbud. Ca et halvt års rente på 14% af 25.000 giver såleves et afkast på ca 1750 kr hvilket skal ses i forhold til en almindelig rente på 2% som ville give 250 kr. Altså en nettofortjeneste på 1500 ved at skifte konto, ganske pænt.
Read more ►

Køb af ny bil - billån

Går du med overvejelser omkring at købe ny bil vil denne artikel fra børsen formentlig have din interesse:


----------
Omkostningerne og renterne på billån varierer kraftigt. Det betyder, at den nye bil kan blive væsentligt dyrere end nødvendigt.

Derfor gælder det om at afsøge markedet godt, inden slutsedlen skrives under. Det skriver dagbladet Børsen.

»Dybest set er det et spørgsmål om, hvem man har lyst til at forære sine penge til. Vil man betale renteudgifter til et finansieringsselskab, en bank, eller vil man hellere bruge de sparede renteudgifter på sig selv? Det, mener jeg egentligt, er nemt at afgøre,« siger Morten Westergaard, der er partner i Mybanker.

De danske bankers udlånsrenter spænder kraftigt. Renteniveauet for billån i landets største banker spænder ifølge Mybanker fra 9,2 pct. til 18,6 pct. i årlige omkostninger.

Jyske Bank er dyrest
Jyske Bank løber med den lidet flatterende titel som den dyreste blandt sværvægterne.

»Vores holdning til, hvor man placerer sine lån, er ikke synderligt religiøs. Men vi siger altid: »Gør det dog det billigste sted«,« siger Morten Vestergaard.

En løsning kan være at købe en bil, der er grupperet i klasse A, B eller C i Færdselsstyrelsen miljøopgørelser. Det giver nemlig adgang til de såkaldte miljølån, som Bank med hjerte, der et samarbejde mellem Swedbank og forskellige organisationer, udbyder. Det kan sende de årlige omkostninger ned på 5,9 pct. Biler som BMW 330d, Audi A6 2,7 Tdi og Mercedes C220 Cdi kan presse sig ind i kategorien miljøbiler.
Read more ►

SU-lån - Det billigste lån du nogensinde får

Er du studerende bår du altid kraftigt overveje at tage et SU-lån også selv om du ikke nødvendigvis står og mangler penge. Fakta er nemlig at et SU-lån er så billigt, også efter du er færdig med at læse vil være langt lavere end de øvrige lån på markedet (særligt lån uden sikkerhed). Derfor man man med fordel tage et SU-lån og sætte pengene på en højrentekonto som vil give ca. det samme som du betaler i rente, eller (hvis man har mod på en hvis usikkerhed) sætte pengene i aktier i solide selskaber som tjener penge og som evt løbende udbetaler udbytte eller opkøber og annulerer egne aktier hvilket derved er med til at sikre en teoretisk kursstigning.

Rentesatserne for et SU-lån er i øjeblikket:

SU under uddannelse: 4 % (fast rente)
SU efter uddannelse: 5.25 (diskontoen + 1%)

For at kunne få et SU-lån skal du være berettiget til SU. For at få dette skal du opfylde følgende betingelser: Du skal være fyldt 18 år, din uddannelse skal være SU-godkendt, du må ikke få anden offentlig støtte, du skal være studieaktiv, og din indtægt ved siden af din SU må ikke være for høj. Hvis du ikke er dansk statsborger, skal du også opfylde nogle særlige krav. Du kan læse mere om de specifikke krav til SU på www.su.dk
Read more ►

ÅOP - Årlig Omkostning i Procent

ÅOP refererer til den reelle pris på et lån. Når omkostningerne skal beregnes er det mest retvisende at bruge et tal, der hvori alle omkostningerne ved lånene medtages - dette tal hedder ÅOP. ÅOP er de Årlige Omkostninger i Procent.

ÅOP er altså den samlede pris for et lån eller en kredit, udtrykt i procent per år. ÅOP indeholder alle de omkostninger, som der skal betales for et lån – både renter, stiftelsesomkostninger og andre engangsomkostninger. Med ÅOP bliver engangsomkostninger således fordelt ud på hele lånets løbetid, hvor de lægges oven i renten. Derfor vil ÅOP oftest være højere end lånets nominelle rente.

Med ÅOP gives der et præcist billede af, hvor meget man reelt kommer til at betale for et lån. Derfor kan ÅOP bruges til at tjekke, hvorvidt et lån rent faktisk er så billigt, som den nominelle rente giver indtryk af.

Idet alle omkostninger ved et lån er regnet med, er ÅOP det bedste og nemmeste værktøj til at sammenligne priser på forskellige lån. Udgangspunktet er derfor, at jo lavere ÅOP, jo billigere lån. Et lån med lang løbetid vil imidlertid have en lavere ÅOP end et tilsvarende lån med en kort løbetid, fordi engangsomkostningerne ved det lange lån fordeles over en længere periode.

ÅOP kan både opgøres før og efter skat. Forskellen er, at der i ÅOP efter skat er indregnet de skattefradrag, som renteudgifterne til lånet giver adgang til. Beregningen af rentefradraget sker ud fra en gennemsnitssats. Værdien af rentefradraget er ca. 33%.

Når ÅOP er opgjort før skat, skal du derfor være opmærksom på, hvordan ÅOP er sammensat. To lån kan godt have samme ÅOP, selvom det ene lån har en lav rente og høje omkostninger, mens det andet lån har en høj rente og lave omkostninger. Her kan det – alt andet lige – bedst betale sig at vælge lånet med høj rente og lave omkostnigner, fordi du kan trække renterne, men ikke omkostninger fra i skat.

Långiveren skal ifølge kreditaftaleloven altid oplyse om ÅOP, når du indgår en aftale om et lån eller en kredit. Og ifølge prisoplysningsbekendtgørelsen skal alle banker oplyse om ÅOP på de mest almindelige forbrugslån og kreditter – både i den enkelte filial og på bankens hjemmeside. Begge dele gælder også andre kreditgivere, som fx finansieringsselskaber. Når det drejer sig om kassekreditter, billån, boliglån og forbrugslån skal banken altid oplyse ÅOP både før og efter skat.
Read more ►

De billigste lån på nettet

På trods af finanskrisen er der stadig masser af muligheder for at låne penge. Denne blog har til formål at samle alle de forskellige muligheder der finder og give en objektiv vurdering af de enkelte. Du får samtidig en masse værktøjer og ting du skal være opmærksom på når du vurderer de enkelte lån i forhold til hinanden.

God fornøjelse

Morten


Read more ►
 

Copyright © Find de billigste lån på nettet nemt og hurtigt. Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger