Købsaftale guide

Købsaftalen er uden tvivl det vigtigste dokument, som du har med at gøre i bolighandel. Det er nemlig den, som danner grundlaget for skødet og er dokumentation for de aftaler, som sælger og du indgår ved handlen.

Husk at få alt med.
Når nu købsaftalen er så vigtig for handlen og I alligevel skal have den lavet (det er jo typisk sælgers ejendomsmægler, der har bøvlet), så kan I jo lige så godt få den lavet så detaljeret, som muligt. Jo flere detaljer I husker at få med - jo klarere bliver de vilkår, som I handler på.

Detaljer er vigtige, hvis sælger og du skulle blive uenige om noget senere.

Så husk alt, hvad I aftaler om:
- pris
- overtagelsesdag
- finansiering og overtagelse af ejerpantebrev
- hårde hvidevare og andet tilbehør, der er med i handlen
- tilstandsrapport og ejerskifteforsikring
- løsøre, hvis der er handlet om sådan nogle
- refusionsopgørelse

Listen er ikke udtømmende, men den giver et nogenlunde billede af de mange ting, du skal huske at komme omkring, som køber.

Husk en nødbremse!
Hvis du skulle skrive under på en købsaftale og så senere fortryde det af en eller anden årsag, så kan det blive en dyr affære, hvis du ikke har tænkt dig om og fået indføjet det rette forbehold.

Forbeholdet går ud på, at den aftale, som sælger og du vil indgå skal godkendes af din advokat, inden den en er endelig. Det er altid en god ting at have en rådgiver med så tidligt, som muligt, så du helt kan undgå at skulle springe fra en aftale.

Formuleringen af forbeholdet er ret vigtig. Hvis forbeholdet kun omhandler godkendelse af handlens juridiske omstændigheder, så skal der være noget i vejen med de juridiske forudsætninger for, at du kan springe uden omkostninger.

Derfor skal du sikre dig at forbeholdet betinger, at din advokat kan godkende HANDLEN I SIN HELHED. Det er den rigtige formulering at bruge.
Og sørg for at holde på, at din rådgiver skal have min. 3 arbejdsdage til at kigge sagen igennem og tage stilling, hvis der bliver snak om en frist, som du har til at melde tilbage indenfor.

Hvis ikke du har sådan et forbehold med i købsaftalen og ønsker at springe fra aftalen indenfor den almindelige fortrydelsesfrist på 6 hverdage, så koster det 1% af den aftalte kontantpris. Altså koster det kr. 20.000,- at springe fra en handel til kr. 2.000.000,-.

Det var et par gode råd til ting, som jeg synes, at du skal være opmærksom på, inden du skriver under på en købsaftale - også selvom, der er flere om buddet og du føler dig presset. Der kan jo være mange ting, som du ikke har nået at undersøge endnu og det er jo typisk en handel til et par millioner, som du er ved at begive dig ud i.

Af: Thomas Silberg
Read more ►

Finansiering af: hus, lejlighed og sommerhus

Er du førstegangskøber, og har du nogle gange lidt svært ved at hitte rede i, hvordan en boligfinansiering strikkes sammen, så kommer der her en opskrift på den “typiske” model.

Den billigste måde at finansiere fast ejendom på i Danmark er via en kreditforening. En kreditforening låner dig penge med sikkerhed i den ejendom, som gerne vil købe. Sikkerheden består af et pantebrev, der lyder på lånets størrelse. Det vil sige at…. Faktisk låner du ikke penge. Men obligationer. De obligationer, som du låner sælger du (via din bank) til folk, som gerne vil placere deres penge i sikre papirer. Det er blandt andet derfor du ikke kan låne i kreditforeningen til kurs 100 - men ofte under. At kursen, som du får lånet udbetalt til er under 100 betyder, at dit lån bliver større end de 80%, som du skal låne. Hvis kursen f.eks. er 95,5 og du skal BRUGE kr. 100,-, så bliver dit lån på: 100/95,5*100 = kr. 104,71.

Kreditforeningen kan desværre ikke låne dig alle pengene, da de kun må belåne huse, rækkehuse og lejligheder med 80% af den kontante handelspris eller vurdering og sommerhuse med 60%.

Det betyder altså, at hvis du ikke selv har sparret en del op, så skal du have fundet de sidste penge et sted - typisk i banken, hvor du optager et boliglån til at dække den sidste del af prisen (henholdsvis 20% og 40%) og de omkostninger, som der er i forbindelse med en bolighandel. Banken beder om sikkerhed i din ejendom i form af et ejerpantebrev, som laves og tinglyses på ejendommen - der kommer en artikel om ejerpantebreve i nærmeste fremtid.

Nu har vi altså fået styr på hvordan hovedtrækkene er i en boligfinansiering - men skal vi ikke lige se et eksempel:

Vi forestiller os, at du køber et hus eller en lejlighed og at du har sparret 75.000,- op:

Købspris: 2.500.000,-
+ Omkostninger ved køb: 100.000,- (anslået)
= Finansieringsbehov: 2.600.000,-
- Kreditforeningen 80%: 2.000.000,-
- Opsparing: 75.000,-
= Boliglån i banken: 525.000,-

Hvis vi laver den samme udregning med et sommerhus:

Købspris: 2.500.000,-
+ Omkostninger ved køb 100.000,- (anslået)
= Finansieringsbehov: 2.600.000,-
- Kreditforeningen 60%: 1.500.000,-
- Opsparing: 75.000,-
= Boliglån i banken: 1.025.000,-

Da banklånet er den dyreste del af din finansiering og din egen opsparing den billigste, da du ikke skal ud og låne disse penge, så er en stor fordel at have en opsparing, når du skal i gang med at købe enten et hus, en lejlighed eller et sommerhus.

Det her var en helt enkelt skitse af, hvordan en typisk finansiering ser ud ved et boligkøb. Der er naturligvis en helt masse valg, som du skal træffe i forbindelse med finansieringen, så du er sikker på, at få den løsning, som passer til dig og din situation og derfor er det meget vigtigt, at du har den rette rådgiver, når du skal træffe så vigtig en beslutning - så husk at bruge din bankmand, advokat og eventuelt revisor, hvis det er aktuelt for dig.

Læs mere om det at eje hus, lejlighed, sommerhus, andelsbolig osv. samt få en masse gode råd til, hvad du skal være opmærksom på i forskellige situationer, som du møder, hvis du ejer din bolig, på:http://www.boligblogger.dk - der er min blog om bolig. God fornøjelse, Thomas Silberg 
Read more ►
 

Copyright © Find de billigste lån på nettet nemt og hurtigt. Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger